Nieuws

Sportprijzen 2017 uitgereikt tijdens Sportgala Velsen

Datum : 10-03-2018

Na een fantastisch sportjaar zijn de sportprijzen 2017 vrijdag 9 maart 2018 in een sfeervol Thalia Theater uitgereikt. De presentatie van de avond was wederom in handen van Frank Snoeks.

Eva Dobber, Florianne Bultje, Boxie Borchart, Judith Porsch, Zoë Hekelaar en Maaike Spring in 't Veld, Blanca Uijtendaal en Matthijs Büchli zijn de grote winnaars geworden van het Sportgala Velsen

SIKA Pulastic Sportman van het jaar 2017

Matthijs Büchli (baanwielrennen)

Een lange afstandszwemmer, een baanwielrenner, een trampolinespringer,een fietscrosser en een roeier. Dat waren vanavond de genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar 2017. Ieder voor zich jagen zij hun sportieve dromen na door keihard te trainen en boven zichzelf uit te stijgen in wedstrijden en toernooien.Zij leveren prestaties waar anderen van dromen. Toppers in hun sport die allemaal applaus verdienen, net als alle andere genomineerden van vanavond! Kijkend naar sportieve prestaties in het jaar 2017 kwam de jury tot de conclusie dat er één sportman– opnieuw – boven de anderen uitstak. Na zijn succes op de Olympische baan in Rio heeft deze getalenteerde baanwielrenner het ook in 2017 geweldig gedaan. Hij werd op meerdere onderdelen Nederlands kampioen, boekte een aantal wereldbekerzeges en pakte een zilveren plak op het WK. Vanavond ontvangt hij zijnzesde beeldje en kroont zich daarmee tot de grootste sportman in de geschiedenis van het Sportgala Velsen. Matthijs Büchli, van harte gefeliciteerd!


SIKA Pulastic Sportvrouw van het jaar 2017

Boxie Borchart (Skiën)

Tijdens de Olympische Spelen hebben we opnieuw kunnen zien dat sporters soms te maken krijgen met tegenslagen. Na zo’n teleurstelling moet je jezelf herpakken en weer opnieuw beginnen.In Velsen hebben we een jonge sportvrouw die hierover mee kan praten. Een zware blessure zorgde ervoor dat deze 19-jarigeVelserbroekse haar sport twee jaar lang niet of nauwelijks kon beoefenen. Maar toen ze er weer stond, werd ze meteen Nederlands Kampioen op de slalom en de reuzen slalom. Helaas raakte onze sportvrouw een paar maanden geleden wéér zwaar geblesseerd.Boxie, we hopen van harte dat je deze prijs als stimulans ziet om deze nieuwe tegenslag te overwinnen en jezelf weer op te werken naar de top. Want daar hoor je thuis!


BBN Sportploeg van het jaar 2017

Zoë Hekelaar en Maaike Spring in 't Veld (Synchroon trampolinespringen)

De jury wil graag benadrukken dat alle genomineerden in deze categorie allemaal geweldige prestaties hebben geleverd - hoe jong of hoe oud zij in 2017 ook waren. De jury heeft hier grote waardering voor. Toch kan er maar één ploeg met het bronzen beeldje van Ada Leenheer naar huis gaan. Vanavond is dat een team dat bestaat uit twee personen. Zij wonnen op verrassende wijze het Nederlands Kampioenschap en dat leverde dit duobonuspunten van de jury op.


NIJHA Sportmaster van het jaar 2017


Judith Porsch (Handboogschieten)

Prachtige sportieve prestaties voeren de boventoon in deze bijzondere categorie. Allemaal geleverd door sporters van 40 jaar of ouder en daarom extra speciaal. Zwemmers en atleten die zich in hun leeftijdscategorie kunnen meten met de wereldtop, maar ook fietsers, handboogschutters, vechtsporters en een tennisser die zich wisten te onderscheiden. De Sportmaster van het Jaar probeert zichzelf iedere keer te verbeteren. Na meerdere keren Nederlands Kampioen te zijn geworden, deed Judith Porsch in2017 mee aan de Europese Kampioenschappen en vestigde daar en passant een wereld puntenrecord. Met haar handboog won ze een wedstrijd die maar liefst vijf dagen duurde en als zeer zwaarte boek staat. Judith Porsch, onze Sportmaster en fantastische ambassadeur van handboogschietvereniging VZOS!

 

Drijver en Partners Sporttalent van het jaar 2017

Blanca Uijtendaal (judo)

We hebben het al eens eerder gezegd: Van zoveel talent worden wij als jury heel erg blij! Wat een mooie lijst met sporters die allemaal dromen van de Olympische Spelen of het WK. Wie weet!Wij blijven ze in ieder geval volgen, want hun roots liggen hier,in het mooie Velsen. Net als altijd was de verkiezing van het Talent van het Jaar geen gemakkelijke opgave. Veel namen zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk kwam de jury uit op een nu 15-jarigesporter uit Velserbroek. Blanca werd in maart vorig jaar Nederlands Kampioen judo in de gewichtsklasse tot 48 kilo en geldt als groot talent. Daarom duurt het vast niet lang meer voordat zij naar het bondscentrum op Papendal vertrekt. Wij wensen je heel veel succes met je judocarrière en hopen nog veel van je te horen.

 

Gehandicapte sporter van het jaar 2017

Florianne Bultje (zwemmen)

Mensen die ondanks hun handicap voor goud gaan, daar maakt de jury een diepe buiging voor! De 20-jarige Florianne Bultje uit Santpoort-Noord is zo’n sporter. Zij won vorig jaar twee keer zilveren één keer brons op de Open Nederlands Kampioenschappen Zwemmen. Op de 50 meter vrije slag werd zij zelfs Nederlands Kampioen en vestigde een Nederlands Record in de klasse S9,een prachtige prestatie waar Florianne met recht trots op mag zijn. Als beloning voor haar goede prestaties werd de sportieve Santpoortse opgenomen in de paralympische ploeg van het NOC*NSF.

Uniek sporttalent van het jaar 2017

Eva Dobber (surfen)

Sporten is niet alleen prijzen winnen, maar ook je eigen grenzen verleggen. Eva, jij hebt enorm veel plezier beleefd aan het Surf Project. Wij hebben gelezen dat je heel trots bent dat je mee kunt doen aan deze stoere sport! Wij zijn ook trots op jou, want jij laat zien dat sport ook heel leuk is en dat je niet de snelste of de beste hoeft te zijn. Toch heeft de deelname aan het Surf Project jou iets heel moois opgeleverd, namelijk de titel Uniek Sporttalent! De jury was meteen verkocht door jouw enthousiasme en daarom mocht je naar het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport om een mooie prijs in ontvangst te nemen. Daar willen wij je vanavond graag nogmaals mee feliciteren! De allergrootste winnaar van vanavond, Eva Dobber!
Wethouder

Wethouder

Alweer de 30ste editie van het Sportgala Velsen! Wat is het een feest om onze sportkampioenen jaarlijks in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer

Contact

Sportloket Velsen

E-mailadres: sportloket@velsen.nl
Telefoonnummer: 0255-567666

 

Gemeente Velsen

Sportgala Velsen wordt mede mogelijk gemaakt door