Nieuws

Sportprijzen 2018 uitgereikt tijdens Sportgala Velsen

Datum : 11-03-2019

Na een fantastisch sportjaar zijn de sportprijzen 2018 vrijdag 8 maart 2019 in een sfeervol Thalia Theater uitgereikt. De presentatie van de avond was wederom in handen van Frank Snoeks.

Matthijs Büchli, Lars Bottelier, Tessa Dijksman, Scott van Polen, Judith Porsch, VZV en Jason Lijnzaat zijn de grote winnaars geworden van het Sportgala Velsen.

Baanwielrenner Matthijs Büchli mag zich Sporticoon van het jaar 2018 noemen. Deze prijs in de vorm van een gouden beeldje wordt uitgereikt aan een sporter of ploeg die driemaal de titel in een bepaalde categorie heeft gewonnen. De winnaar heeft een grote bijdrage geleverd om zijn of haar sport te promoten en heeft daarmee Velsen als sportgemeente op de kaart gezet. Matthijs is daarmee de eerste Sporticoon van de gemeente Velsen. Op het onderdeel Keirin behoort deze geboren en getogen Santpoorter tot de absolute wereldtop. Vorige week won hij nog WK-goud op de onderdelen teamsprint en Keirin, die hem een persoonlijke felicitatie van minister president Rutte opleverde.

Sportman Lars Bottelier kende in 2018 misschien wel het beste jaar uit zijn carrière. Naast zijn pittige trainingsschema zoekt hij zelf sponsors voor zijn buitenlandse wedstrijden, verzorgt hij zijn eigen marketing en zet hij zich in om zijn sport te promoten. Het meest opvallend zijn de drie nationale titels op het Open Nederlands Kampioenschap openwaterzwemmen.

Bij de vrouwen is de eer naar Tessa Dijksman gegaan. In november deed ze ‘gewoon’ mee aan het Nederlands kampioenschap ploegenachtervolging, waar ze samen met haar teamgenoten een bronzen medaille won. De echte bekroning voor al die uren trainen volgde in december. Toen werd onze Sportvrouw van het Jaar Nederlands Kampioen op het onderdeel Derny.

De openwaterzwemmers van VZV zijn uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar 2018 Dit team, bestaande uit Lars Bottelier, Erno Vriens, Iwan Vos en Tenzin Tieman, werd vorig jaar Nederlands Kampioen op de 4 x 500 meter. Een prachtige prestatie waar we als echte ‘watergemeente’ heel trots op mogen zijn!

Skateboarder Jason Lijnzaat is uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar 2018. Hij won de zilveren medaille tijdens de Asian Games, waar alle Aziatische landen vertegenwoordigd waren. Vanwege zijn dubbele paspoort is het mogelijk om zowel voor Indonesië als voor Nederland naar de Olympische Spelen te gaan. Die keuze heeft hij nog niet gemaakt, maar de kans dat hij daadwerkelijk zijn kunsten mag vertonen in Tokyo is heel groot!

Judith Porsch won in de categorie Masters. Na meerdere gouden medailles op het NK en EK deed deze sportvrouw in 2018 en 2017 mee aan de Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika en verbeterde daar haar eigen wereldpuntenrecord. Ze deed dat in een wedstrijd die maar liefst vijf dagen duurde. Haar categorie is de historische boog en dat maakt haar dus de vrouwelijke Robin Hood van Velsen!

Gehandicapte sporter van het jaar 2018 is Scott van Polen. Scott werd in 2018 opgenomen in de selectie van het Nederlands team. Hij traint tussen de 12 en 14 uur per week en het doel is plaatsing voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Zijn rol binnen het team is stopper. Scott is een soort sneeuwschuiver die ruimte maakt voor de aanvallers. En dat gaat er vaak fanatiek aan toe.Wethouder

Wethouder

Alweer de 30ste editie van het Sportgala Velsen! Wat is het een feest om onze sportkampioenen jaarlijks in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer

Contact

Sportloket Velsen

E-mailadres: sportloket@velsen.nl
Telefoonnummer: 0255-567666

 

Gemeente Velsen

Sportgala Velsen wordt mede mogelijk gemaakt door